“SLOW TUESDAYS COFFEE CLUB”: Meet Kirill Ganea

Kirill Ganea e designer grafic din Chișinău, Republica Moldova. E autorul graficii Slow Tuesdays Coffee Club pentru Femeile de Marți.

De 7 ani este pasionat de tot ce înseamnă design grafic, branding și design de ambalaj.

Eu l-am cunoscut acum un an și mi-a plăcut enorm abordarea sa în crearea etichetelor pentru vin. Și nu pot să nu mă împart, lucrările lui pot fi văzute aici.

Îmi place să leg prietenii dar e și ceva aparte când găsești oamenii cu care gândești în aceeași direcție. Așa am cunoscut-o și pe soția sa, Marina, care este creatoare de conținut pentru diferite brand-uri. Două pasiuni care ne-au apropiat au fost cafeaua de specialitate și fotografie. Întâlnirile noastre sunt de regulă la o cafea bună de tot, unde discutăm despre artiști și destinele lor.

Kirill și Marina sunt clienți ai Femeile de Marți și n-a trecut mult timp până să creăm împreună colecția Slow Tuesday Coffee Club. Mai bine zis, mi-am dorit acest proiect anume în parteneriat cu Kirill și talentul său.

În acest scurt interviu, vreau să vă încurajez să aflați câte ceva despre Kirill:

A fi designer înseamnă să:

Designer-ul este cel care găsește soluții creative pentru a comunica mesajele brandurilor și afacerilor. Mesajul perfect e unic, corect și adresat publicului țintă.

Fiecare client…

aduce cu sine oportunitatea de a crea un produs nou, mare sau mic, digital sau fizic. Îl percep ca pe un partener, împreună cu care realizăm misiunea principală: cea de a înțelege scopul produsului și de a crea împreună ghidați de nevoile consumatorului.

Inspirația e…

o stare de spirit greu de prezis. Câteodată vine după cafeaua de dimineață, alteori după cea de la prânz. Încă nu m-am inspirat din referințe sau explorarea internetului după idei. Inspirația îmi vine spontan, cred eu, acel flux de dopamină care trage cu sine dispoziția creativă. Sunt atent să prind acest moment și să-l folosesc cât mai productiv posibil.

Stilul propriu se dezvoltă prin…

explorare și absorbție a tuturor momentelor de inspirație. Toate momentele reușite care se adună într-o zi de rutină de muncă sau în călătorii. Elementele care par corecte, detaliile care întregesc ideea. Asta e stilul, suma experiențelor.

Talentul e…

compus din 30% curiozitate și 70% fanatism. Curiozitatea e dorința de a studia ceva nou, o zonă interesantă, complicată care cere toată atenția și tot efortul. Iar ceea ce numesc eu fanatism e dedicația pentru a explora zonele unde mă duce curiozitatea.

Cel mai dificil moment din cariera mea…

se întâmplă la începutul fiecărui proiect nou. E ca o provocare, o tonă de emoții și un milion de idei dintre care tai generos, filtrez și aranjez pe rafturi imaginare. Mă simt ca pe un roller coaster emoțional pe care trebuie să-l conduc.

Prima lecție învățată e…

că fiecare om e diferit, percepe lucrurile într-un alt diapazon decât o faci tu. Și pentru a găsi limbă comună și a menține o relație pozitivă e necesar de acceptat o privire în paralel, prin perspective diferite, chiar dacă poate părea bizar la început.

Cafeaua în viața mea…

e un drog legal cu care îți poți începe dimineața. Cafeaua e una din primele resurse de dopamină pentru începutul zilei. Îmi ajunge suficient până la amiază când repet experiența, încerc să mă limitez la două cafele pe zi sau cel puțin așa vreau să cred.

Next
Next

O călătorie spre Vârful Retezat