Filosofia Femeilor de Marți


Femeile de Marți e atât o comunitate de femei (și feminină), cât și un brand de haine și home decor, cu o filosofie și stil de viață „slow life”.


Pentru noi asta înseamnă să nu te grăbești, să atragi atenția la detalii, să te împarți cu lumea înconjurătoare, să-ți aduni prietenii, să vorbești despre viață, să găsești un echilibru dintre rațiune și emoții, să-ți asculți corpul, să gătești gustos, să-ți umpli casa cu muzică instrumentală... Acest șir de lucruri poate fi completat la nesfârșit.

 

Am creat proiectul Femeile de Marți ca în primul rând să lansăm un schimb de cunoștințe și experiență între femei care inspiră prin modul său de a fi și stilul lor de viață.

În al doilea rând, Femeile de Marți e un brand de haine și de decor al casei cu ajutorul cărora promovăm stilul de viață slow. O haină care servește mai multor scopuri e chiar miezul filosofiei noastre. O puteți combina cu orice alte haine, iar piesa vestimentară în sine e creată din stofă excepțională, produsă în România. De acolo, ea „trece Prutul” și e brodată manual de pictori moldoveni. Noi credem că în dulap e nevoie de haine pe care să le poți purta ani la rând și care să nu iasă din modă, să nu-și piardă actualitatea, haine care să aibă în spate o istorie.

Am creat latura brandului dedicată decorului pentru casă pentru că suntem sigure că nu există loc mai scump pentru om decât casa lui. Casă în care e călduț, comod, miroase a mâncare, răsună muzică și se aud conversații. Decorul e o parte importantă a vieților noastre, pentru că anume din mici detalii e clădită viața noastră.

Piesa de rezistență a Femeilor de Marți e rochia sau cămașa de tip kimono.

Ele „cuprind” orice siluetă și se potrivesc femeilor de orice înălțime, combinând în sine minimalismul japonez și spațiul de autoafirmare.

 

Minimalismul japonez învață omul să se afle într-o armonie cu lumea materială și natura, să se detașeze de agitație, să-și disciplineze mintea și emoțiile, să vadă frumosul și să aprecieze chiar și rutina și efemeritatea.

Libertatea de autoafirmare e atunci când nu lucrul îl face pe om, ci atunci când omul se exprimă prin intermediul unui lucru.

Kimono-urile noastre sunt parte dintr-o paletă cu care femeia-și poate picta câte un autoportret în fiecare zi, de fiecare dată diferit, arătându-i lumii  cum se simte astăzi.